Phibsboro

Residential

Extension of a red brick split level cottage.

This is a refurbishment of a period red brick house, a split level workers cottage. It has one tall reception room to the front and the remaining accommodation split over two levels to the rear. The house was cold, in poor condition and was inadequately serviced. The brief was to refurbish the house and build a new kitchen and utility. A low single storey volume was built on the north side of the garden. This is long and thin to maintain the garden width and to allow light into the dining area. It is kept low to avoid interfering with the first floor windows.  Corner sliding and retractable doors allow this space open completely into the garden. Insulation levels were improved throughout. The bathroom, hall and front reception room were refurbished simply.

View All Projects

Similar Projects